Despre Delta Dunării știm deja că este un loc spectaculos în orice anotimp. Dar perioada cea mai potrivită din an pentru a vizita acest tărâm de basm este primăvara, în special în lunile aprilie – mai. Vă vom spune și care sunt motivele care ne fac să afirmăm acest lucru.
Primăvara vegetația revine la viață, totul se transforma, aceasta fiind perioada în care putem admira înflorirea copacilor, frumusețea irișilor de baltă sau apariția nuferilor.
Apoi, lunile de primăvară sunt cele mai potrivite pentru iubitorii de păsări, deoarece acum, delta se umple de păsările care se întorc din migrație. Și tot primăvara este sezonul de împerechere și de cuibărire pentru majoritatea speciilor de păsări, ocazie cu care putem admira penajul nupțial al acestora, un penaj deosebit de spectaculos, dar și ritualurile de împerechere ce includ dansuri nupțiale. Este perioada din an în care ne putem bucura de cântecele păsărilor, deorece, din luna iunie, atunci and se încheie sezonul de reproducere, păsările cântătoare încetează să mai cânte.
Atunci când vizitezi Delta Dunării primăvara, te poți bucura de un fenomen natural foarte benefic pentru deltă: inundațiile naturale. Apele sunt mai mari și vei avea ocazia să te plimbi pe absolut toate canalele, să ajungi în zone care altă dată nu sunt accesibile.
Dacă alegi o excursie în Delta Dunării în această perioadă, vei avea avantajul lipsei țânțarilor și te vei bucura de temperaturi foarte plăcute excursiilor. Și pentru că primăvara este prohibiție la pescuit, vei descoperi o deltă mult mai liniștită, circulația bărcilor fiind mai redusă acum.
Si pentru că ne aflăm chiar în acest anotimp, vă invităm să descoperiți frumusețea deltei!