Cine suntem

Asociatia Salvati Flora si Fauna Deltei Dunarii a fost fondata in anul 2007, la initiativa unui grup de prieteni, din dorinta de a proteja o zona unica in Europa si in lume: Delta Dunarii.

Considerata o veritabila banca de gene pentru patrimoniul universal, Delta Dunarii adaposteste peste 5 000 de specii de flora si fauna. Din 1991 a fost inclusa in patrimoniul UNESCO si a fost declarata Rezervatie a Biosferei.

Si totusi, acest paradis este in pericol! Poluarea, braconajul, lipsa resurselor autoritatilor de resort, depopularea localitatilor fac ca zonele protejate sa se afle intr-o continua degradare. 

Fauna, flora si peisajele spectaculoase au nevoie de ajutorul nostru pentru a ramane intacte peste timp. Stim foarte bine acest lucru si din acest motiv, dar si pentru ca ne dorim o Delta de care sa se poata bucura si generatiile viitoare, am infiintat ASFFDD. Este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica, cu patrimoniu propriu si independenta.

Ce facem

Principalul scop al Asociatiei este protejarea faunei si florei Deltei Dunarii, protejarea speciilor de plante si animale amenintate cu disparitia, stoparea si prevenirea poluarii si a braconajului, promovarea pescuitului sportiv si a turismului ecologic in Delta Dunarii, salubrizarea si ecologizarea zonelor afectate de poluare, semnalarea tuturor neregulilor constatate catre organele abilitate.

Incepand cu data de 3 octombrie 2017 Asociatia Salvati flora si fauna Deltei Dunarii face parte din Consiliul consultativ de administrare al Administratiei Biosfera Delta Dunarii.

Pe larg, ne propunem sa ne implicam activ in toate sectoarele care au nevoie urgenta de sprijin, prin:

  • Protejarea faunei si florei Deltei Dunarii prin identificarea speciilor aflate pe cale de disparitie.
  • Salubrizarea si ecologizarea zonelor afectate de poluare.
  • Promovarea turismului ecologic in Delta Dunarii, crearea punctelor de informare turistica si ecologica, a locurilor de pescuit si de observare a naturii.
  • Promovarea pescuitului sportiv, prin organizarea de seminarii, conferinte, discutii si difuzarea de materiale publicitare prin mijloace media.
  • Educarea locuitorilor Deltei Dunarii si a turistilor in spiritul principiilor ecologice de protejare a ambientului natural, a diversitatii florei, faunei si populatiei piscicole.
  • Colaborarea cu diferite institutii si asociatii in vederea combaterii braconajului si a stoparii poluarii apelor.
  • Promovarea imaginii regiunii la nivelul institutiilor UE, având in vedere interesul privind turismul, vânatoarea si pescuitul sportiv pe plan european.
  • Promovarea parteneriatului intre asociatii similare din tara si strainatate.
  • Constientizarea, educarea si indrumarea membrilor si nemembrilor in ceea ce priveste aspectele legate de protectia mediului, de vânatoarea si pescuitul sportiv, conservarea si refacerea mediului natural, in spiritul principiilor ecologice prin organizarea de seminarii, conferinte, discutii si alte mijloace specifice.
  • Dezvoltarea de activitati menite sa genereze si/sau atraga fondurile necesare realizarii scopului propus.

Raport Activitate 2023

Raport Activitate 2022

Raport Activitate 2021

Raport Activitate 2020

Raport Activitate 2019

Raport Activitate 2018

Raport Activitate 2017

Unde vrem sa ajungem

Vrem sa contribuim la constientizarea si sensibilizarea opiniei publice fata de situatia actuala a Deltei Dunarii, dar si sa realizam un program concret de rezolvare a problemelor semnalate.

De asemenea, ne dorim sa jucam un rol semnificativ in randul ONG-urilor care au ca obiect de activitate salvarea Deltei Dunarii.

Vizam crearea de parteneriate puternice si pe termen lung cu autoritatile, finantatorii si alte asociatii de profil.

Ne propunem sa asiguram constant un flux de informatii utile, coerente si relevante pentru publicul tinta.

Nu in ultimul rand, dorim sa initiem un proiect de lege care sa armonizeze si sa corecteze, acolo unde este cazul,  legislatia deja existenta.

Echipa noastra

Impreuna descoperim noi comunitati  si identificam solutii, gandim creativ si facem strategii, vrem sa schimbam lumea in bine

Completeaza formularul de adeziune de mai jos si trimite-l pe adresa noastra de email contact@sosdelta.ro

Formular adeziune persoane fizice
Formular adeziune persoane juridice

Delia POPESCU

Presedinte

Roxana RADU 

Coordonator financiar proiecte

Mirela ZAHARIA

Specialist Organizare

Cristina PREDA

Director Programe

Partenerii nostri

Din dorinta de a oferi proiecte de calitate, dar si beneficii suplimentare dezvoltam permanent parteneriate cu importante companii si institutii publice din Romania.