Complexul lacustru Somova – Parcheș este considerat o mini deltă a României. Zona are o biodiversitate similară cu cea a surorii sale mai mari, Delta Dunării și face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Peisajul este exceptional – o serie de lacuri legate  între ele prin canale, cu bazine de apă mărginite de stuf,  unde  coloniile de păsări se ascund de ochii privitorilor.

Complexul lacustru are în componența sa lacurile Gorgonel, Rotundu, gârla Somova, Parcheș, ghiolul Morun, Ciorciovata, Babele, Petică, Somova, Câșlă și Gâsca, fiind o zonă protejată pentru diversele specii de viețuitoare de apă dulce.

Mini-delta, cu peisajele sale superbe, este locul ideal pentru turiștii care visează la un concediu liniștit, un loc unde vă puteți bucura de partide de pescuit, de plimbări cu ambarcațiuni ușoare pe canale și bineînțeles, de mâncărurile cu specific  pescăresc.

Dacă ajungeţi aici, nu trebuie să rataţi nici mănăstirea Saon, un lăcaş de cult cu o istorie fabuloasă. Mănăstirea, situată în Valea Teilor, a fost înființată în anul 1846, fiind inițial o mănăstire de călugări, care din anul 1930 s-a transformat în mănăstire de maici.

Tot în această zonă, în anul 2014, a fost semnalată prezența câtorva exemplare de castor, mamifer considerat dispărut din țara noastră de aproape 200 de ani.