Delta Dunării este unul din locurile cu cel mai mare potențial turistic din România. Este destinația perfectă pentru iubitorii de natură, pentru pasionații de birdwatching, pescuit sau pentru călătoriile pe apă.
Accesul spre Delta Dunării se face din Tulcea, pe cale navigabilă, cu pasagerul, catamaranul sau șalupa rapidă, dar există și acces pe cale rutieră către unele localități.
Indiferent că mergi pe cont propriu sau într-o excursie organizată, în funcție de preferințe, poți alege variantele de cazare: campinguri, pensiuni, vile, hoteluri sau hoteluri plutitoare.
Dacă ești interesat de excursii și dorești o plimbare cu barca pe canalele liniștite ale deltei, poti închiria ambarcațiuni cu motor sau vâsle. Dacă ai ajuns în deltă, trebuie să vezi câteva din obiectivele turistice ale acestui loc deosebit: salba de lacuri dintre Crișan și Mila 23 – unde te vei putea bucura de peisaje deosebite; Pădurea Letea – un loc legendar, unde caii sălbatici zburdă liberi, perfect pentru toți cei care sunt pasionați de explorări și aventuri; Mila 23 – un mic sat pescăresc ce a păstrat farmecul arhitecturii și tradițiilor lipovenești, dar și casa bătrânească a lui Ivan Patzaikin; Sulina – cel mai estic tăram al țării noastre, locul unde Dunărea se vărsa în mare; Complexul lagunar Sacalin – cel mai tânăr tărâm românesc, care se formează și se reînnoiește efectiv sub ochii tăi; Satele pescărești cu specific românesc, lipovenesc sau ucrainean, unde te poți rasfăța cu specialități pe bază de pește.
Dacă vrei să mergi la pescuit în Deltă trebuie să te interesezi de taxele și permisele speciale pentru pescuit. Află din timp care sunt zonele, perioadele și regulile privind pescuitul în Deltă pentru amatori și care sunt restricțiile locale în perioada respectivă.
Când îți planifici călătoria în Delta Dunării, trebuie să ai în vedere câteva amănunte importante: accesul în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se face pe bază de permis, deci nu uita să achiziționezi permisul de acces.
Spre deosebire de alte zone turistice, în această zonă nu găsești prea multe spații comerciale de unde ai putea să achiziționezi anumite produse necesare, așa că asigură-te că ai pus în bagaj tot ceea ce ai nevoie pentru a avea o vacanță perfectă. Include în bagaj și o loțiune împotriva insectelor, cremă de protective solară și îmbrăcăminte adecvată. Nu uita că accesul în anumite zone din Rezervație este interzis sau condiționat de prezența unui ghid. Respectă regulile și natura!

Birdwatching-ul este o combinatie de sport, relaxare si drumetii in natura, totul grefat pe un suport ecologist.

Birdwatching

Nuferii, fie albi, fie galbeni, au fost, sunt si vor fi unul din punctele forte ale Deltei Dunarii.

Nuferi

In Delta Dunarii s-a creat de-alungul timpului un lant important de canale. Aceste canale sunt o importanta retea navala ce leaga bratele importante ale Dunarii de lacurile ce ascund minunatii de pasari, vegetatie si multitudinea de pesti.

Plimbari pe canale