Loading...
Proiecte 2018-08-13T13:32:41+00:00

Afla mai multe despre proiectele noastre

Vă invităm sâmbătă – 11 august (11:00 – 12:30) la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Cabana Silvicultorului, pentru a învăța despre Delta Dunării cu ajutorul materialelor tradiționale

Înscrieri și informații:
[email protected]
www.sosdelta.ro

Reproducem Delta Dunarii dand viata hartiei, prin tehnica origami.

Va invitam in data de 4 august 2018, la Cabana Silvicultorului din cadrul Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti pentru a viziona un film despre Delta Dunarii si pentru a invata cum sa reproducem Delta Dunarii prin arta hartiei pliate – origami.

Pentru inscrieri si informatii va rugam sa ne scrieti pe adresa de email [email protected]

Va invitam sambata, 28 iulie, in intervalul orar 11:00-12:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Cabana Silvicultorului, pentru a invata despre Delta Dunarii vizionand filme educationale.

Inscrierile se fac pe adresa: contact @ sosdelta.ro

Sâmbătă, 21 iulie, va așteptăm la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, intrarea Kiseleff nr.30, să “Facem poze…pentru Delta Dunării”
Caută bannerul Asociației Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării și vino la cabina foto, să facem o poză împreună!

In data de 14 iulie, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” aducem culoare Deltei Dunarii prin realizarea de desene pe asfalt, stilizate intr-o frunza de nufar
Cel mai frumos desen va fi premiat cu o carte despre Delta Dunarii

Inscrieri si informatii:
[email protected]

In data de 7 iunie va invitam la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” – Cabana Silvicultorului pentru activitati educationale pentru copii.

Grupa de varsta: 5-12 ani

– 11.00-11.15 vizionarea filmului documentar “Delta Dunării – paradisul nuferilor și al păsărilor

– 11.15-12.15 -atelier de arta prin tehnica origami – realizarea de PASARI SI PLANTE DIN DELTA, DIN origami

Inscrieri si informatii:
[email protected]

In data de 15 iunie 2018 va asteptam in cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”  sa invatam impreuna despre Delta Dunarii – paradisul nuferilor si al pasarilor.

Program:

– 10.30-10.45 vizionarea filmelor documentare “Delta Dunării – paradisul nuferilor și al păsărilor “si “Pasari din Delta Dunarii”
– 10.50-11.20 -15 curiozitati despre nuferi – discutii interactive
– 11.30-12.30 – atelier de arta prin tehnica origami – realizarea de nuferi origami

Actiunea se desfasoara la Cabana Silvicultorului

Grupa de varsta: 5-12 ani

Asociatia Salvati flora si fauna Deltei Dunarii va invita sambata 09 Iunie 2018 sa vizionam impreuna filme documentare despre Delta Dunarii.

Locatia: Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” Cabana Silvicultorului
Program: 10:30-11:30

Inscrieri si informatii:
[email protected]
[email protected]

In data de 1 iunie 2018, in intervalul 10:30-11:30 va asteptam in cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” – Cabana Silvicultorului sa invatam impreuna despre Delta Dunarii:
* atelier de arta prin tehnica origami
* vizionare de film documentar despre Delta Dunarii

Grupe de varsta intre 4 ani – 7 ani si 6 ani – 12 ani

Inscrieri si informatii:
[email protected] sau [email protected]

 

Delta Dunarii are o locatie permanenta in cadrul Muzeului Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti – Cabana Vanatorilor.

Amenajarile sunt febrile pentru ca vrem ca maine, 19 mai 2018, sa va avem oaspeti in noua noastra casa si, impreuna, sa vizionam filme despre Delta Dunarii, sa derulam actiuni educationale pentru copii, scopul tuturor acestor actiuni fiind acela de a invata impreuna despre Delta Dunarii si cum putem sa o protejam mai bine.

Delta Dunarii, invitat de onoare la Festivalul Camargue si al Deltei Rhonului, din Franta.

In perioada 7 – 13 mai, ne gasiti la Festivalul Camargue și al Deltei Rhonului, din Franța, alaturi de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde promovam frumusețile naturale precum și elemente de tradiție ale Rezervației Biosferei Delta Dunării. In cadrul standului rezervației vor avea loc prezentări de expoziții foto, proiecții de filme, expoziție de împletituri tradiționale, etc.

Informații despre festival: https://festival-camargue.fr/…/vs-web-fdc-prog-2018-7209.pdf

Standul Deltei Dunării a fost in centrul atenției autorităților locale și vizitatorilor Festivalului Camargue.

Muzeul Național al Satului “ Dimitrie Gusti” impreuna cu Asociatia Salvati flora si fauna Deltei Dunarii organizează mini expozițiaTraditiile din Delta Dunarii – promovarea meșteșugurilor tradiționale din Deltă”. Prin aceasta mini-expozitie ne dorim sa promovam Delta Dunarii prin produsele ei traditionale, mestesugurile si tehnicile de prelucrare a pielariei, stufului, lemnului, etc.  Expozitia va contine atat produse traditionale din Delta Dunarii cat si produse contemporane dar care utilizeaza tehnici traditionale de prelucrare.

Expozitia va avea lor in perioada 31 martie – 01 aprilie, in cadrul Muzeului Național al Satului “ Dimitrie Gusti”, Sala Foaier Victor Ion Popa.

In perioada 22-25 Martie 2017 ne gasiti la Fishing & Hunting Expo Romexpocea mai mare expozitie de profil din Romania, unde vom disemina informatii despre Delta Dunarii si cum sa pescuim responsabil.

Va asteptam sa ne fiti alaturi!!

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Delta Dunării, una dintre cele mai întinse delte de pe continentul european și, totodată, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa, este cea mai reprezentativă arie naturală protejată din rețeaua națională care a dobândit triplu statut internațional.

Cea mai întinsă zonă compactă de stufărișuri de pe planetă, Delta Dunării este faimoasă de asemenea ca fiind una dintre cele mai întinse zone umede de pe pământ. Habitatele naturale formate aici oferă condiții propice de dezvoltare a unei biodiversități impresionante a ecosistemelor deltaice.

Cunoscută ca un colț de rai, ca paradis al păsărilor, delta desfășoară de-a lungul anotimpurilor unul dintre cele mai fastuoase spectacole pe care le poate produce natura în general. Nicăieri în Europa nu poate fi întâlnit un ținut cu atât de variate și numeroase forme ale vieții. Nu există turist, iubitor al naturii, care să nu găsească în Delta Dunării cea mai inedită si mai valoroasă ofertă pentru pasiunea sa.

Anul acesta, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării va marca aniversarea a 27 de ani prin vernisajul unei expoziții de fotografii vechi intitulată ‘Delta Dunării — Trecutul Continuu’, organizată în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’ și Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, în perioada 31 august — 7 septembrie 2017.

Expoziția aduce în atenția publicului aspecte din perioada interbelică, din viața grea dar pitorească a locuitorilor deltei, ce au reprezentat de-a lungul timpului sufletul acesteia.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 31 august 2017, ora 15.00 la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, Tulcea.

In data de 15 iunie 2017, am sărbatorit Ziua Internațională a Energiei Eoliene, alături de elevii Colegiului Brad Segal din Tulcea. Cei prezenți au învățat despre puterea și rolul energiei produsă de vânt în reducerea poluării cauzate prin arderea combustibililor fosili.

               

Reprezentanții Asociației Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării (ASFFDD) împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Înconjurător Tulcea au susținut in data de 23 mai 2015 trei sesiuni de instruire, la Colegiul Anghel Saligny din Tulcea, sesiuni ce au avut loc în cadrul programului “Școala Altfel”.

Cei 70 de elevi care au participat la întâlnirea cu specialiștii au aflat cum se poate produce compost în propria gospodărie, managementul deseurilor in judetul Tulcea, ce înseamnă energia verde și care sunt ariile protejate din județul Tulcea.

                      

SOS DELTA DUNARII, un concurs de proiecte, in urma caruia va fi ales si implementat un proiect care vine cu o solutie inedita si fezabila la una dintre problemele braconajului piscicol (masuri de combatere braconaj piscicol, propuneri de modificare legislatie, masuri aplicabile pentru protejarea mediului, etc.) . Castigatorul se va bucura de un premiu ce consta intr-un smartphone LG !!

Concursul se va desfasura in perioada 15.06.2017- 26.07.2017.

Regulamentul concursului este disponibil aici

Pentru inscrierea proiectului, te rugam sa ne trimiti materialele tale, accesand formularul de mai jos.

Va rugam sa ne semnalati pe email [email protected] eventualele nereguli identificate in Rezervatia Biosfera Delta Dunarii.

Pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura de acest loc spectaculos, este nevoie ca toti sa ne implicam in salvarea, protejarea si conservarea Deltei Dunarii!