Afla mai multe despre proiectele noastre

Sâmbătă – 7 decembrie 2019 vă așteptăm să învățăm despre obiceiul Moșoiului din Dobrogea

Sarbatorim Ziua Nationala la Muzeul Satului. Va asteptam sambata – 30 noiembrie 2019 incepand cu ora 11:00

Va asteptam la actiunea educativa saptamana – sambata 23 noiembrie 2019 incepand cu ora 11:00

Educatia muzeala – o necesitate in procesul de invatare.

In perioada 14-15 Noiembrie 2019 am participat la Conferinta Nationala de Educatie Muzeala unde au fost prezentate proiectele Asociatiei noastre, derulate in cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”

Sambata 16 noiembrie 2019 va asteptam la Muzeul Satului pentru o lectie interactiva despre pasarile din Delta Dunarii. Vom invata impreuna jucandu-ne!

Sambata – 09 noiembrie 2019 va asteptam la atelierul educativ saptamanal. Tema saptamanii – Puiul de rata salbatica din Delta Dunarii – atelier educativ cu diorame.

Sambata, 2 noiembrie, incepand cu ora 11:00 va asteptam la atelierul educativ saptamanal. Tema saptamanii: Pitigoiul de stuf din Delta Dunarii

Sambata – 26 octombrie 2019 va asteptam la atelierul educativ saptamanal

Două adăposturi experimentale, realizate cu materiale locale, complet reciclabile au fost construite recent, în Delta Dunării. Iniţiativa şi realizarea lucrărilor aparţine Asociaţiei “Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării”, cele două construcţii fiind amplasate în Letea. Conceptul arhitectural al construcţiilor aparţine studenţilor de la Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”, în colaborare cu studenţii de la Universitatea Tehnică din Viena – TUW.

Primul adăpost amplasat în nordul satului Letea, are o formă semisferică şi este orientat spre canalul Magearu, cu rol de umbrar pentru turişti sau pescari. Noutatea este că acesta e realizat din crengi/nuiele din salcie şi răchită, înfipte în pământ, care vor prinde rădăcini şi vor genera o suprafaţă verde, vie, care se va modifica în timp.

Al doilea adăpost, situat în exteriorul pădurii Letea, adiacent potecii pe care animalele merg la adăpat, poate servi deopotrivă, la protejarea faunei de intemperii (caniculă, furtună, viscol) şi pentru amplasarea unei iesle, dar şi ca popas pentru turişti. S-a folosit în acest caz structura unei salcii bătrâne, pe jumătate uscate, completată cu ramuri căzute, placate apoi cu stuf şi nuiele, din răchită.

“Prin acest proiect, dorim să revitalizăm vechile tradiţii rurale, unde adăposturile tradiţionale, integrate perfect în natură, reprezintă viitorul verde pentru Delta Dunării, dar şi să ne îndeplinim menirea, pentru care noi existăm ca ONG, şi anume să protejăm fauna şi flora Deltei Dunării, să păstrăm un echilibru sănătos pentru ecosistemele din Delta Dunării, susţine Delia Popescu, preşedintele Asociaţiei “Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării”.

Adapost cu rol de umbrar

Adapost pentru animale dar si popas pentru turisti

Sambata 19 octombrie 2019 ne intalnim in cadrul atelierului de creatie saptamanal.

Sambata  impreuna cu elevii Scolii Gimnaziale nr 309 din Bucuresti am creat impreuna povestea Iepurasului țop-țop în Delta Dunarii.

Sambata – 5 Octombrie 2019 va asteptam la atelerul saptamanal, unde invatam despre Prigoria – o pasare pe car o regasim si in Delta Dunarii.

Sambata – 28 septembrie 2019 asteptam pe cei mici la atelierul saptamanal de creatie unde vom invata despre animale din Delta Dunarii – tema saptamanii Barza in Delta Dunarii.

Sambata 21 septembrie 2019, incepand cu ora 11:00 asteptam copiii la atelierul educativ saptamanal.

Tema saptamanii – Albinuta in Delta Dunarii

Sambata – 14 septembrie ora 11:00 asteptam pe cei mici la atelierul saptamanal.

Sambata – 7 septembrie 2019, incepand cu ora 11:00 va asteptam la atelierul saptamanal

Sambata – 31 august 2019 ora 11:00 va asteptam la atelierul educativ saptamanal unde, cu ajutorul artei textile, invatam despre pescarusul albastru din Delta Dunarii.

Sambata – 24 august 2019 ora 11:00 – Cabana Silvicultorului va asteptam la atelierul educativ saptamanal unde vom invata despre broasca de uscat dobrogeana.

Sambata 10 august 2019, la ora 11:00, va asteptam la Cabana Silvicultorului – Satul Nou din Muzeul Satului pentru activitatea educationala de creatie.

Sambata – 27 iulie 2019- incepand cu ora 11:00 va asteptam la atelierul educativ saptamanal. Tema saptamanii – jderul de piatra

Sambata, 20 iulie 2019, va asteptam la atelierul educativ saptamanal. Invatam despre transhumanta si realizam o dioarama cu un ciobanas si turma lui de mioare.

Sambata, 13 iulie 2019, va asteptam la atelierul educativ saptamanal.

Sambata 6 iulie, incepand cu ora 11.00 va asteptam la Cabana Silvicultorului, in aer liber, sa facem impreuna atelierul educativ de creatie.

Sambata – 29 iunie 2019 va asteptam in cadrul atelierului educativ saptamanal sa mai invatam ceva nou despre Delta Dunarii.

Sambata – 15 iunie 2019 invatam in cadrul atelierului saptamanal despre popandaul din Delta Dunarii

Sambata, 08 iunie 2019, invatam in cadrul atelierului de creatie despre cainele enot din Delta Dunarii.

Va asteptam!

Sambata 1 iunie 2019 sarbatorim Ziua Copilului in…Delta Dunarii!

Inedit! Adăposturi tradiționale construite în Delta Dunării, la Letea!

Două adăposturi tradiționale au fost construite, în Delta Dunării. Inițiativa și realizarea construcțiilor aparține Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”, cele două construcții, amplasate la Letea, lângă pontoanele de acostare, fiind realizate cu ajutorul meșterilor din Letea, conceptul arhitectural al constructiilor apartinand studenților de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”. Cele două adăposturi au fost construite utilizând doar materiale specifice locului: lemn de salcâm, nuiele din răchită, stuf și papură.

”Prin acest proiect, dorim să aducem în prim plan tradițiile rurale, în vederea revitalizării meșteșugurilor locale și transpunerea lor în modele arhitecturale, într-un design contemporan. Astfel dorim să arătăm că meșteșugurile deltaice nu s-au pierdut și că se poate construi modern în Delta Dunării, utlizând materiale tradiționale naturale, astfel încât să protejăm și promovăm patrimoniul cultural local”.

Poze ponton Letea

Poze ponton principal Letea

Vrei sa inveti cateva lucruri despre vidra, puiul ei si despre cum traiesc in Delta Dunarii?

Te asteptam sambata, 25 mai 2019, incepand cu ora 11:00 la atelierul educativ “Vidra si puiul ei, din Delta Dunarii

Sambata – 18 mai 2019 incepand cu ora 11:00 asteptam pe cei mici, dar si pe parinti, alaturi de noi in cadrul atelierului educativ, saptamanal, de creatie.

Participa sambata -11 mai 2019, impreuna cu copilul tau, la un atelier educational de creatie, unde vom invatam despre castorul din Delta Dunarii – specie protejata.

Sambata – 20 aprilie 2019 incepand cu orele 11:00 va asteptam in cadrul unui atelier de creatie sa invatam despre animalele din Delta Dunarii.

13 aprilie 2019, incepand cu orele 11:00, asteptam pe cei mici la un atelier de creatie unde invatam despre lebada din Delta Dunarii

Am stat de vorba cu “Prietenii de la 10” despre Delta Dunarii….

Sambata – 06 aprilie 2019, incepand cu ora 11.00, asteptam copii cu varsta peste 4 ani sa participe la un atelier de creatie, unde invatam despre Delta Dunarii.

Va asteptam sambata, 30 martie 2019, incepand cu ora 11, la un atelier educativ de creatie, unde lucram, povestim si  invatam despre vulpea roscata din Delta Dunarii.

Sambata, 23 martie 2019, asteptam pe cei mici sa invatam impreuna, in cadrul unui atelier educativ de creatie, despre gasca cu gatul rosu, pe care o regasim si in Delta Dunarii.

Sambata 16 martie 2019 va asteptam in cadrul unui atelier de creatie sa dam viata prin intermediul unei diorame cailor din Padurea Letea.

Sambata va asteptam in cadrul unui atelier de creatie unde vom fainvata sa ne exprimam prin culoare si arta.

Începând de astăzi, 5 martie, aplicația Radarul Deltei Dunării, proiect realizat la initiativa Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării” cu suportul Administratiei Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii – ARBDD a intrat în funcțiune.

Această aplicație poate fi descărcată online, de orice utilizator, pe telefonul mobil, pentru Android, din GooglePlay. Cu ajutorul acesteia, orice turist sau localnic poate monitoriza personal, accesul autovehiculelor si al ambarcatiunilor în Biosfera Delta Dunării.

Galanthus plicatus sau ghiocelul cu frunze plicate, indoite pe dos creste numai in Dobrogea, in padurea Babadag si imprejurimi, atat! Ghiocelul dobrogean se află pe Lista Roşie europeană a speciilor periclitate fiind protejat prin lege.

Te asteptam sambata 2 martie 2019, incepand cu ora 11:00 la un atelier de creatie unde vom invata impreuna despre ghiocelul dobrogean.

Marti, 19 februarie 2019, Asociatia Salvati flora si fauna Deltei Dunarii a participat la “Dezbaterea privind activitatile si actiunile anti-braconaj derulate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii“.

Scopul acestei dezbateri a fost acela de a analiza problemele intalnite in Delta Dunarii, rezultatele concrete obtinute de care fiecare institutie de control dar si identificarea de solutii eficiente pentru combaterea braconajului.

Asociatia Salvati flora si fauna Deltei Dunarii a prezentat in cadrul acestei intruniri aplicatia Radarul Deltei Dunarii, o aplicatie pentru iOS si Android pentru monitorizarea pescuitului in Delta Dunarii, aplicatie ce va fi disponibila online incepand cu 4 martie 2019.

Articole de presa https://www.dcnews.ro/delta-dunarii-o-noua-aplicatie-pentru-telefon_638186.html

Sambata – 23 februarie 2019, incepand cu ora 11:00 va asteptam la Atelierul saptamanal derulat la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” pentru activitati  de creatie specifice perioadei de inceput de primavara.

Sambata 16 februarie, incepand cu ora 11, va asteptam la un atelier de creatie unde invatam impreuna despre Pupaza…din Delta Dunarii!

Sambata – 9 februarie 2019, incepand cu ora 11, va asteptam la un atelier de creatie unde vom incerca sa reproducem o zi in Delta Dunarii dar si sa vizualizam un film documentar despre Delta Dunarii

Va asteptam joi – 07 februarie 2019, in cadrul unui atelier de creatie, sa realizam diorame din hartie si sa vizionam filme documentare din Delta Dunarii

Sambata 02 februarie va asteptam la un atelier de creatie unde invatam despre broscuta verde din Delta Dunarii

Sambata – 19 ianuarie 2019 va asteptam la un atelier de modelaj creativ in care vom realiza o diorama din Delta Dunarii

Participarea este gratuita in baza biletului de acces in muzeu

Dobrogea este una dintre zonele unde s-au păstrat intacte puţinele obiceiuri de Anul Nou.

Unul dintre obiceiurile cele mai cunoscute de revelion este Sorcova. Iniţial nu exista o sorcovă cu aspectul celei de astăzi, ci doar nişte renguţe de pomi care se puneau în pământ şi se udau de Sfântul Andrei şi creşteau sau chiar înfloreau până pe 1 ianuarie. Atunci erau folosite la sorcovit.

Obiceiul era unul agrar, iar versurile cântecului care acompaniază acest sorcovit chiar asta scot în relief – urări pentru oamenii care muncesc pe câmp:

să aveţi un an bun, să fiţi tare ca piatra, iute ca săgeata, să vă întăriţi, să fiţi puternici.
In cadrul atelierului nostru din data de 15 decembrie vom incerca sa reconstituim unul dintre cele mai frumoase obiceiuri, cel al sorcovei.
Va asteptam!

Alaturi de copiii din cadrul Asociatiei Mihai invatam ca Delta Dunarii este minunata, cu atat mai mult la ceas de sarbatoare!!

Atelier de arta aplicata pentru copii

Sambata 24 noiembrie 2018 va asteptam la atelierul de modelaj pentru a crea impreuna o aventura de neuitat in Delta Dunarii

Sambata – 3 noiembrie asteptam copiii cu varste intre 4 si 12 ani la atelierul de prelucrare a lutului.

Vom invata impreuna cum se prelucra lutul din cele mai vechi timpuri…

Va asteptam la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, la Cabana Silvicultorului, incepand cu ora 11.00

Atelier de creatie, pentru dezvoltarea indemanarii si gustului pentru traditie

Invatam despre pasarile din Delta Dunarii cu ajutorul jocurilor educationale volumetrice pentru copii.

Delta Dunarii este atat de frumoasa incat am vrea sa avem o bucatica din ea si la noi acasa…

In cadrul atelierului de modelaj in lut vom realiza obiecte decorative sub formă de suveniruri …din Delta Dunării..

Locatia: Cabana Silvicultorului (aproape de Poarta Transilvania)
Interval desfășurare:11:00-12:30

În descoperirea simbolului Rezervației Biosferei Delta Dunării – PELICANUL, invităm copiii cu varste între 4 și 12 ani să participe la atelierul meșteșugăresc de confecționat marionete.

Locatia: Cabana Silvicultorului
Interval desfășurare:11:00-12:30

Pentru ca La Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti are loc Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri, impreuna cu doamna Doina Kalvati, vom incerca alaturi si de cei mici sa invatam din traditiile si mestesugurile deltaice.

Invităm copiii cu varste între 4 ani și 12 ani să participe la Atelierul de artizanat din Delta Dunării unde vom realiza obiecte decorative făcute manual, după tehnici vechi, tradiționale.

Sambata 22 septembrie, in intervalul 11:00-12:30, invitam copiii cu varste cuprinse intre 4 ani si 12 ani sa participe la atelierul mestesugaresc de confectionat papusi in costum traditional lipovenesc.

Grupul etnic al rusilor-lipoveni din Dobrogea, locuind in cateva sate, dintre care cele mai importante sunt Jurilovca si Sarichioi pe malul lacului Razelm si Slava Rusa si Slava Cercheza, adapostite in codrii Babadagului, a pastrat un costum in care se pot regasi elemente vechi cu care au venit din Rusia centrala.

Inscrierea se face pe adresa de email contact@sosdelta.ro

Sambata, 15 septembrie 2018, va invitam sa povestim si sa invatam despre gospodariile traditionale din Delta Dunarii cu ajutorul unui material traditional – lutul.

Atelierul se desfasoara sub coordonarea dnei profesor Doina Kalvati

Locatia: Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Cabana Silvicultorului – Satul Nou, foarte aproape de intrarea TRANSILVANIA – Parcul Herăstrău – Arcul de Triumf

Grupa de varsta: 5-12 ani

Program: 11:00 – 12:30

Participarea este gratuita, in baza biletului de acces in muzeu

Inscrieri si informatii: contact@sosdelta.ro

Campania “De ce sa iubim Delta Dunarii” este o campanie de promovare a unicitatii și multiculturalitatii Deltei Dunarii si se desfasora in perioada 3 septembrie – 30 septembrie 2018.

Delta Dunarii nu este reprezentativa numai pentru fauna si flora unica ci si pentru oamenii ce traiesc acolo.

Campania isi propune sa prezentam Delta Dunarii asa cum este vazuta in ochii fiecaruia dintre voi.

Trimite pe pagina de FB a Asociatiei https://www.facebook.com/AsociatiaSalvatiFloraSiFaunaDelteiDunarii o poza care crezi ca reflecta cel mai bine Delta Dunarii, noi o vom afisa pe FB, iar poza cu cele mai multe like-uri sau cele mai multe distribuiri va fi si premiata cu un almanah foto minunat despre Delta Dunarii.

Sambata 1 Septembrie 2018 va invitam sa participati la atelierul de origami desfasurat sub supravegherea profesoarei Adina Rusu.

Prin joaca, vom invata despre animalele din Delta Dunarii.

Grup tinta: copii cu varsta intre 5 si 12 ani

Sambata – 25 august, in intervalul 11:00-12:30, va asteptam la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, la Cabana Silvicultorului, pentru a invata impreuna cum se fac papusile in costum traditional din Dobrogea.

Înscrieri și informații:
contact@sosdelta.ro
www.sosdelta.ro

Vă invităm sâmbătă – 11 august (11:00 – 12:30) la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Cabana Silvicultorului, pentru a învăța despre Delta Dunării cu ajutorul materialelor tradiționale

Înscrieri și informații:
contact@sosdelta.ro
www.sosdelta.ro

Referitor la proiectul de ordin privind aprobarea unor măsuri pentru combaterea pestei porcine africane, respectiv planul suplimentar de măsuri cu incidență în domeniul cinegetic, considerăm că proiectul supus dezbaterii publice conține măsuri excesive, aplicate în mod unitar, fără o avea la bază o analiză corectă și echilibrată a situației și gravității epidemiei.

Măsurile propuse vizează necesitatea recoltării mistreților și a exemplarelor din speciile de prădători, atât din zonele afectate de pesta porcină africană, cât și din afara acestora, în anumite condiții și împrejurări, inclusiv în zona Delta Dunării, respectiv împuşcarea tuturor mistreţilor şi a animalelor prădătoare din Delta Dunării în condițiile în care se va constata că există cateva exemplare contaminate.

O astfel de măsură extremă, va avea ca rezultat eradicarea unor specii de animale pradatoare și debalansarea echilibrului natural din anumite zone unde se va interveni sub o asemenea manieră, ceea ce, în mod evident nu reprezintă o masură echilibrată si corectă pentru un stat european așa cum este Romania.

Regasiti interviul integral acordat Ziare.com accesand link-ul de mai jos

http://www.ziare.com/economie/pesta-porcina/peste-3-500-de-animale-din-delta-dunarii-in-pericol-sa-fie-exterminate-de-autoritati-1524956

Reproducem Delta Dunarii dand viata hartiei, prin tehnica origami.

Va invitam in data de 4 august 2018, la Cabana Silvicultorului din cadrul Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti pentru a viziona un film despre Delta Dunarii si pentru a invata cum sa reproducem Delta Dunarii prin arta hartiei pliate – origami.

Pentru inscrieri si informatii va rugam sa ne scrieti pe adresa de email contact@sosdelta.ro

Va invitam sambata, 28 iulie, in intervalul orar 11:00-12:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Cabana Silvicultorului, pentru a invata despre Delta Dunarii vizionand filme educationale.

Inscrierile se fac pe adresa: contact @ sosdelta.ro

Sâmbătă, 21 iulie, va așteptăm la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, intrarea Kiseleff nr.30, să “Facem poze…pentru Delta Dunării”
Caută bannerul Asociației Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării și vino la cabina foto, să facem o poză împreună!

In data de 14 iulie, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” aducem culoare Deltei Dunarii prin realizarea de desene pe asfalt, stilizate intr-o frunza de nufar
Cel mai frumos desen va fi premiat cu o carte despre Delta Dunarii

Inscrieri si informatii:
contact@sosdelta.ro

In data de 7 iunie va invitam la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” – Cabana Silvicultorului pentru activitati educationale pentru copii.

Grupa de varsta: 5-12 ani

– 11.00-11.15 vizionarea filmului documentar “Delta Dunării – paradisul nuferilor și al păsărilor

– 11.15-12.15 -atelier de arta prin tehnica origami – realizarea de PASARI SI PLANTE DIN DELTA, DIN origami

Inscrieri si informatii:
contact@sosdelta.ro

In data de 15 iunie 2018 va asteptam in cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”  sa invatam impreuna despre Delta Dunarii – paradisul nuferilor si al pasarilor.

Program:

– 10.30-10.45 vizionarea filmelor documentare “Delta Dunării – paradisul nuferilor și al păsărilor “si “Pasari din Delta Dunarii”
– 10.50-11.20 -15 curiozitati despre nuferi – discutii interactive
– 11.30-12.30 – atelier de arta prin tehnica origami – realizarea de nuferi origami

Actiunea se desfasoara la Cabana Silvicultorului

Grupa de varsta: 5-12 ani

Asociatia Salvati flora si fauna Deltei Dunarii va invita sambata 09 Iunie 2018 sa vizionam impreuna filme documentare despre Delta Dunarii.

Locatia: Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” Cabana Silvicultorului
Program: 10:30-11:30

Inscrieri si informatii:
programe.culturale@muzeul-satului.ro
contact@sosdelta.ro

In data de 1 iunie 2018, in intervalul 10:30-11:30 va asteptam in cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti” – Cabana Silvicultorului sa invatam impreuna despre Delta Dunarii:
* atelier de arta prin tehnica origami
* vizionare de film documentar despre Delta Dunarii

Grupe de varsta intre 4 ani – 7 ani si 6 ani – 12 ani

Inscrieri si informatii:
contact@sosdelta.ro sau programe.culturale@muzeul-satului.ro

 

Delta Dunarii are o locatie permanenta in cadrul Muzeului Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti – Cabana Vanatorilor.

Amenajarile sunt febrile pentru ca vrem ca maine, 19 mai 2018, sa va avem oaspeti in noua noastra casa si, impreuna, sa vizionam filme despre Delta Dunarii, sa derulam actiuni educationale pentru copii, scopul tuturor acestor actiuni fiind acela de a invata impreuna despre Delta Dunarii si cum putem sa o protejam mai bine.

Delta Dunarii, invitat de onoare la Festivalul Camargue si al Deltei Rhonului, din Franta.

In perioada 7 – 13 mai, ne gasiti la Festivalul Camargue și al Deltei Rhonului, din Franța, alaturi de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde promovam frumusețile naturale precum și elemente de tradiție ale Rezervației Biosferei Delta Dunării. In cadrul standului rezervației vor avea loc prezentări de expoziții foto, proiecții de filme, expoziție de împletituri tradiționale, etc.

Informații despre festival: https://festival-camargue.fr/…/vs-web-fdc-prog-2018-7209.pdf

Standul Deltei Dunării a fost in centrul atenției autorităților locale și vizitatorilor Festivalului Camargue.

Muzeul Național al Satului “ Dimitrie Gusti” impreuna cu Asociatia Salvati flora si fauna Deltei Dunarii organizează mini expozițiaTraditiile din Delta Dunarii – promovarea meșteșugurilor tradiționale din Deltă”. Prin aceasta mini-expozitie ne dorim sa promovam Delta Dunarii prin produsele ei traditionale, mestesugurile si tehnicile de prelucrare a pielariei, stufului, lemnului, etc.  Expozitia va contine atat produse traditionale din Delta Dunarii cat si produse contemporane dar care utilizeaza tehnici traditionale de prelucrare.

Expozitia va avea lor in perioada 31 martie – 01 aprilie, in cadrul Muzeului Național al Satului “ Dimitrie Gusti”, Sala Foaier Victor Ion Popa.

In perioada 22-25 Martie 2017 ne gasiti la Fishing & Hunting Expo Romexpocea mai mare expozitie de profil din Romania, unde vom disemina informatii despre Delta Dunarii si cum sa pescuim responsabil.

Va asteptam sa ne fiti alaturi!!

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Delta Dunării, una dintre cele mai întinse delte de pe continentul european și, totodată, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa, este cea mai reprezentativă arie naturală protejată din rețeaua națională care a dobândit triplu statut internațional.

Cea mai întinsă zonă compactă de stufărișuri de pe planetă, Delta Dunării este faimoasă de asemenea ca fiind una dintre cele mai întinse zone umede de pe pământ. Habitatele naturale formate aici oferă condiții propice de dezvoltare a unei biodiversități impresionante a ecosistemelor deltaice.

Cunoscută ca un colț de rai, ca paradis al păsărilor, delta desfășoară de-a lungul anotimpurilor unul dintre cele mai fastuoase spectacole pe care le poate produce natura în general. Nicăieri în Europa nu poate fi întâlnit un ținut cu atât de variate și numeroase forme ale vieții. Nu există turist, iubitor al naturii, care să nu găsească în Delta Dunării cea mai inedită si mai valoroasă ofertă pentru pasiunea sa.

Anul acesta, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării va marca aniversarea a 27 de ani prin vernisajul unei expoziții de fotografii vechi intitulată ‘Delta Dunării — Trecutul Continuu’, organizată în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’ și Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, în perioada 31 august — 7 septembrie 2017.

Expoziția aduce în atenția publicului aspecte din perioada interbelică, din viața grea dar pitorească a locuitorilor deltei, ce au reprezentat de-a lungul timpului sufletul acesteia.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 31 august 2017, ora 15.00 la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, Tulcea.

In data de 15 iunie 2017, am sărbatorit Ziua Internațională a Energiei Eoliene, alături de elevii Colegiului Brad Segal din Tulcea. Cei prezenți au învățat despre puterea și rolul energiei produsă de vânt în reducerea poluării cauzate prin arderea combustibililor fosili.

               

Reprezentanții Asociației Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării (ASFFDD) împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Înconjurător Tulcea au susținut in data de 23 mai 2015 trei sesiuni de instruire, la Colegiul Anghel Saligny din Tulcea, sesiuni ce au avut loc în cadrul programului “Școala Altfel”.

Cei 70 de elevi care au participat la întâlnirea cu specialiștii au aflat cum se poate produce compost în propria gospodărie, managementul deseurilor in judetul Tulcea, ce înseamnă energia verde și care sunt ariile protejate din județul Tulcea.

                      

SOS DELTA DUNARII, un concurs de proiecte, in urma caruia va fi ales si implementat un proiect care vine cu o solutie inedita si fezabila la una dintre problemele braconajului piscicol (masuri de combatere braconaj piscicol, propuneri de modificare legislatie, masuri aplicabile pentru protejarea mediului, etc.) . Castigatorul se va bucura de un premiu ce consta intr-un smartphone LG !!

Concursul se va desfasura in perioada 15.06.2017- 26.07.2017.

Regulamentul concursului este disponibil aici

Pentru inscrierea proiectului, te rugam sa ne trimiti materialele tale, accesand formularul de mai jos.

[recaptcha]

Va rugam sa ne semnalati pe email contact@sosdelta.ro eventualele nereguli identificate in Rezervatia Biosfera Delta Dunarii.

Pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura de acest loc spectaculos, este nevoie ca toti sa ne implicam in salvarea, protejarea si conservarea Deltei Dunarii!